Sayfalar

26 Mart 2018 Pazartesi

Batman evden eve nakliyat

Ev taşırken insanlar çok fazla sorun yaşayabiliyor, özellikle ev taşımacılığında birçok soru insanın kafasının karışmasına yol açabiliyor. Bazıları ise profesyonel bir nakliyece bulmakta zorlanıyor. Özellikle işini her zaman müşterinin istekleri doğrultusunda yapan firmalar tercih ediliyor. Batman evden eve nakliyat firması her zaman müşterinin istekleri doğrultusunda hareket etmeyi kendine misyon edinmiş ve müşteri odaklı çalışan bir firmadır. Batman nakliyat firması bulmak istiyorsanız işini gerçekten seven ve bu işi en iyi yapan firma ile çalışmalısınız. Özellikle teknolojiyi takip eden ve profesyonelliği ilke edinen bir firma olmalı bu. batmanatilgannakliyat.com firmasının sitesini ziyaret ederek daha kapsamlı bilgiye sahip olabilirsiniz. Asansörlü taşımacılıkta, şehirler arası ve şehir içi nakliye işleri için firma ile iletişime geçmeyi unutmayın

E-Sigara – Elektronik Sigaraların Popülerliği


Son zamanlarda tütün ürünlerinin çoğunu almış olan elektronik sigara birçok kişi tarafından tercih edilmekte. Sigaranın zararlı olması sebebiyle hayatımıza girmiş olan e-sigara,  normal sigaralardan daha az zararlıdır. Tütün içermemiş olması sebebiyle çoğu kişi zararsız olarak görmekte ancak her şey tam aksine olmaktadır. İçerisinde bulundurduğu polisiklik aromatik, hidrokarbonlar ve nitrozamin ile birçok hastalığa yol açacağını unutmamak gerekmektedir. Akciğer kanserine yol açan sigaranın yanı sıra, elektronik sigaralar da ciğerlere zarar vermesinden dolayı akciğer kanseri gibi kanser türlerine yol açabilmektedir.
Ancak aşırı derece de tüketilmediği takdirde bu zararlar pekte söz konusu olmayacaktır. İçerisinde bulunan çeşitli likitler ile sigaradan doğmuş olan nikotin ihtiyacını karşılayacak derece kullanılması neredeyse zarar denilebilecek kadar az olmaktadır.
Sigara kullanmayıp, nikotinli likitler kullanan kişilerde ise elektronik sigara bağımlılık yapabilmektedir. Bunun sebebi vücudun zaten kendiliğinden üretmiş olduğu nikotin salgılarını kolay yolla alarak, bu üretimi yetersiz kılmanız ile gerçekleşmektedir. Bu sebeple vücudunuz nikotin konusunda acıkacağından dolayı sürekli olarak içme gereksinimi duyacaksınız. Bu sebeple sigara tarzı tütün ürünleri kullanmayan kişilerin elektronik sigara kullanmaları tavsiye edilmemektedir. Sadece aroması için içmekte olan insanlar ise kesinlikle içerisinde nikotin bulunmayan likitleri tercih etmeleri gerekmektedir. Bunda da aşırı kullanım gene vücuda zarar vererek sizleri yıpratabilmektedir.
Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi elektronik sigara kullanımının da aşırısı zararlı olacaktır. Bu sebepten ötürü genellikle sigarayı bırakmak isteyen insanlar tarafından kullanılır. Sigara sebebiyle vücudun istediği nikotin ihtiyacına iradeleri ile karşı gelemeyen insanlar, nikotinli likitler ile zamanla azaltarak sigarayı bırakma konusunda başarılı oldukları görülmüştür. Bunun yanı sıra alacağınız elektronik sigaralar ise kesinlikle kaliteli olmalıdır. Çünkü aşırı kullanım sebebiyle elinizde patlaması mümkündür. 

21 Mart 2018 Çarşamba

En ilginç Uzaylı ve UFO Teorisi

Birçok insan uzaylıların varlığına inanır ama gerçekten uzaylılar var mıdır, yoksa bu Amerika’nın uydurduğu bir bilim kurgu masalı mı? Nazi Almanya’sında süper güçlü insan projeleri olduğu söyleniyor. Anlatılanlara göre amaç süper akıllı insan yaratmaktı, belki size saçma gelecektir ama Naziler biyoloji bilimini savaş gücü olarak kullanan en iyi devlettir. Teori şöyle; normal insan DNAsının sırlarını çözüp düşünce ve akıl ile ilgili kodu geliştirmek.
Diğer insanların düşünemeyeceği buluşları ve fikirler üreterek, savaş için önemli bir avantaj sağlamaktı. Bu akıllı insanların dış görünüş olarak beyinlerinin büyük olması gerekiyor, tıpkı bahsi geçen UFO’ya binen uzaylılar gibi. Bu teori size mantıklı gelmediyse birde sözde uzaylıların kullandığı araçlara gelelim. 1945 yılında New York Times gazetesinin yaptığı bir haberde Batı Almanya semalarında bazıları saydam olan uçan balonlar görüldüğü ve savaş amaçlı kullanıldığı söylenmişti.
Almanlar 1941 yıllarında ilk dairesel biçimde uçak yapmaya başlamışlardır. Bu uçaklar savaş amaçlı kullanım için yapılmış ve bu amaçla kullanılmayı planlanıyordu. Tanklarda olduğu gibi silah bölmeleri mevcuttu. İlk denemelerde uçma, hız ve manevralarda birçok aksaklık meydana gelmişti. Ama Naziler pes etmemiş ve balonlarda kullanılan saydamlığı kullanarak casusluk için projeyi yenilemişti. Daha sonra dairesel olan bu uçaklardaki eksikleri gidererek şu anki görünümüne kavuşturdular.
Sonuç olarak bu araçlar UFO değil dairesel yapılmış üstün teknoloji bir casus uçaktır.  Genellikle Amerika semalarında dolaşması, ülke hakkında casusluk yaparak bilgi toplamaktır. Uzaylı olarak bulunan bu insanlar aslında DNA’sı değiştirilmiş insanlardır.

http://buzaman.com/en-ilginc-uzayli-ve-ufo-teorisi/

Teknolojide Son Gelişmeler Nelerdir?

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de teknoloji sürekli olarak değişmekte ve dönüşmektedir ki internet teknolojileri sayesinde bu dönüşüm ve değişim çok daha hızlı gerçekleşmektedir. Günümüzdeki en büyük gelişmelerin yaşandığı internet merkezi olan teknolojik gelişmeler sanal gerçekliği ön plana çıkaran birçok uygulama ile somutlaşmaktadır. Nesnelerin interneti diye nitelendirebileceğimiz ses ve görüntünün internet yoluyla aktarımı teknolojide son gelişmeler arasında bulunmaktadır. Uzun yıllar otomotiv sektörünün hayali olan sürücüsüz otomobiller de Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan çalışmalarla artık seri üretime geçecek hale gelmiş durumdadır. Özellikle akıllı telefonlar için uygulanan esnek ekran teknolojisi artık piyasaya sürülecek hazır bir forma bürümüş vaziyette üretimi beklemektedir. Teknoloji nedir adlı yazımızda kısa ve öz bir şekilde nasıl anlatıldığını ve geniş bir persfektif kullanıldığını okuyabilirsiniz.

https://nedirnedemek1.blogspot.com/2018/10/teknoloji-nedir.html

Stephen Hawking Neden En Büyük Bilim İnsanlarından Biriydi?

21 Yaşında gittiği doktor tarafından ölümcül bir hastalığa yakalandığı söylendi. Kaslarının kontrolünün yavaş yavaş kaybedeceğini söyleyen doktor 2 yıllık ömrünün kaldığını da Stephen Hawking’e haber vermiştir. Bu sorunlar karşısında hiçbir zaman üzülmeyerek hayatına devam etmiştir. Doktorun bu söyledikleri karşısında tek düşündüğü, beyne bir şey olacak mı kaygısıydı. Doktorların zaten 2 yıllık ömür biçtiği Hawking yarım asır yaşayarak birçok olayın kanıtını da ortaya çıkarmıştır.
Stephen Hawking, geçmişten günümüze birçok bilim insanının önüne geçmeyi başaran ve çağımızın en bilgin insanı unvanına kavuşan bir fizikçi, yazar, oyuncu kişiliktir. Aslında günümüzün en büyük bilim insanı arasına girmesini sağlayan en büyük faktör de kara delik teorisidir.
Kara deliklerin aslında gün geçtikçe büyüyerek devam etmesiyle bilinen yanlışı tamamen ortadan silerek, kara deliklerinde kütle kaybettiğini ve bu kütleden yayılan enerjiye de “Hawking Radyasyonu” adını vermiştir. Bunun yanı sıra Big-Bang teoremini de savunan ve açıklık getirmeye çalışan bir bilim insanıdır.
Aslında onu bu kadar önemli hale getiren durumda, yaptığı hiçbir çalışmaları yazarak değil tamamen düşünerek gerçekleştirmesidir. Geçirmiş olduğu hastalıktan dolayı yalnızca yüzünde ki birkaç kasa hakim olabilen Hawking, bütün çalışmalarını sadece düşünerek gerçekleştirmiştir. Öyle ki insanın beyninden geçen düşünceleri sesli bir ortama dökecek bir sistem dahi hazırlanabilmiştir. Yalnızca ilk gününden itibaren aynı ses tonunu kullanan Hawking, bu konuda ses tonunu da markalaştırmıştır.
Bilime katkıda bulunmak için birçok kitaplar yazmıştır. Bunların yanı sıra çocuklar içinde bilgilendirici kitapları da bulunmaktadır. İnsanlığı çocukları kurtaracağına inanan Hawking, onları bilgilendirmek için yazdığı çoğu kitabında mesajlar çocukların anlayabileceği düzeyde yer almıştır. Birçok dizide de oynayan Hawking, üstün kişiliği sayesinde kendisine verilen rolleri bile değiştirerek kendine uygun bir senaryo hazırlamıştır.
Günümüzde Newton’ın ve Einstein’in önüne geçerek neredeyse en doğrusal bir şekilde ilerleyen bilim insanı olmuştur. Yazmış olduğu 600 sayfalık bir kitapta sadece Einstein’ın e=mc2 formülünü açıklamıştır.
Son olarak 14 Mart 2018 tarihinde gözlerini dünyaya kapatmıştır.

Lucy Filminin Yeni Serisi Neden Bu Kadar Çok Bekleniliyor

Lucy filmi oldukça sevilen suç , bilim kurgu ve aksiyon filmleri arasında yerini almış durumda. Bir çok sinema sever bu filmi merakla beklerken lucy 2 bir türlü gelmiyor. Filmin yapımcıları bu filmden oldukça iyi bir para kazandılar ama nedense filmin 2. Serisi uzun bir aradan sonra bile gelmedi. Ama bu yeni film gelmeyecek anlamına gelmiyor. Lucy 2 ne zaman çıkacak pek bilinmez ama , lucy 2 çıksa bile ilk serinin tadını vermeye bilir. Bu durum sadece bu film için geçerli değil, genellikle çoğu filmin ikincisi ilk filme nazaran daha kötü oluyor. Kötü lafını kullanmak biraz ağır kaçabilir ama, güzel ve kült olmuş bir filmin ikincisi imdb verilerine göre daha düşük oy aldığı görülüyor. İstisnalar var tabi ki ama lucy 2 kötü olacaksa hiç çıkmaması daha iyi olur diye düşünüyorum.

Laboratuvar Teknolojisi Nedir Ve Neden Gereklidir?

Tarım sektöründe ortaya çıkan birçok sorun ile ilgili zararlıların ve hastalık etmenlerinin belirlenerek çözüm yolları oluşturulması için duyulan kalifiye eleman ihtiyacına yönelik olarak geliştirilen bölüm açıklaması, laboratuvar teknolojisi nedir sorusuna bir cevap olarak gösterilebilir. Bu bölüm sayesinde laboratuvar tekniklerini öğrenen ve analizler gerçekleştirebilecek şekilde beceri kazanmamış personeller yetiştirilebilir.
Türkiye’de birçok üniversitede bulunan bu bölümün mezunları devlet kurumlarının tarım ile ilgili olanlarında kadro alabilme şansına sahiptir. Ayrıca bu bölümden mezun olan kişiler DGS’ye(Dikey Geçiş Sınavı) katılarak ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisliği gibi bölümlerde lisans tamamlama şansına da sahiptir. Türkiye’de nitelikli bir tarım için bu bölüm geliştirilmiştir.
http://buzaman.com/laboratuvar-teknolojisi-nedir-ve-neden-gereklidir/
Mining yani kripto para madenciliği nedir; en kısa tabiri ile, bir kripto paranın transfer için harcanan işlem gücünü sağlamak ve blok zincirini oluşturmak için yapılan bir dizi matematik işlemini yapmaktır.
Detaylı açıklamak gerekirse mining iki farklı amaca hizmet ediyor;
Birincisi; madenciliği yapılan kripto para biriminin, bir kişiden bir kişiye para aktarımını sağlamak için bir takım matematiksel aşamalardan geçer. Paranın transferini sağlayıp bir muhasebe defteri tutar.
İkincisi; çözülmesi neredeyse imkansız olan bir kodlama ile benzersiz yeni bir blok oluşturur ve bu blok yeni parayı temsil eder.
Mining Pool Nedir ?
Madencilik yani mining havuzları (mining pool), yeni üretilen bu para karşılığında mining yapan kişilere kendi riglerinin hash gücüne göre parayı dağıtır. Havuzlar yani mining poollar ,her işlemden belirli bir komisyon alır ve herkes kazanmış olur.
Umarım anlatabilmişimdir 😊 Beğenmeyi ve yorum yazmayı unutmayın. Sağlıcakla kalın..

http://buzaman.com/mining-nedir-kisa-ve-oz/

Çelik Yumruklar 2 (Real Steel) Ne Zaman Çıkacak

Hugh Jackman başrolde olduğu çelik yumruklar orijinal adıyla Real Steel 2 filmi çıkacak mı, ne zaman çıkacak detaylar yazımızda. Bilim Kurgu, Aksiyon, Dram türündeki film 2011 yılında vizyona girdi. Bir çok sinema eleştirmeni , film otoritesi ve izleyici tarafından olumlu bir hava estiren film oldukça fazla izleyici kitlesine ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor.
Film şu aralar proje halinde görünmekte, yönetmen ve oyuncuların filme yeterince vakit bulup bulamadığı merak konusu oldu. Hugh Jackman bir çok filmde rol alıyor olması , nerelerdeydin be birader demekten kendimizi alamıyoruz. Özellikle son filmi Logan oldukça başarılı bir yapım olmuştu. Edinilen ve kesinliği tam olarak bilinmeyen bilgiler ışığında yönetmenin Çelik Yumruklar 2 için acele etmeyip daha önemli bulduğu projeler üzerinde durulduğu söylenmekte. Filmin takipçileri yönetmeni çok fazla takmaz diye düşünüyoruz, yeni film gelsin de kim yönetirse yönetsin mantığı işler gibi geliyor.

http://buzaman.com/celik-yumruklar-2-real-steel-ne-zaman-cikacak/