Sayfalar

15 Kasım 2019 Cuma

Alan Adı Nasıl Seçilir - En önemli 2 madde

Tire Kullanmamak

Seçmiş olduğunuz ismini farklı web siteleri tarafından kullanılmış olması durumunda (-) işareti bulunan bir alan adı belirlemek akla gelebilecek durumlardan biridir. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gerekir.  (-) İşaretinin kullanılmaması önemlidir. Alan adı seçiminde özellikle bu işaretin kullanılması itibar oluşturma konusunda yetersiz kalınmasına neden olabilir. Aynı zamanda özgün olmaması da söz konusudur. İnternet üzerinden gerçekleştirilecek olan aramalar sırasında da kullanıcıların aklında kalıcılığını yitirmektedir.

Alan Adı Sorgulama ve Tescil

Web sitesi tasarlarken alan adı seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir. Özellikle doğru seçimi yapmak isteyenler internet üzerinden yapacakları sorgulamalar dahilinde daha önce kullanılmamış olan alan adı seçeneklerini belirleyebilirler. Farklı markalar ya da kurumlar tarafından belirlenmiş olan alan adı örneklerine bağlı kalarak tercih yapmak yerine daha özgün seçim yapmak gerekir. Bu sayede özellikle istediğiniz etkiyi elde etmeniz sağlanabilir. Web sitenizin markalaşması ve internet üzerinden yapılan aramalarda daha önemli bir etkiye sahip olması için önemlidir.

Doğru Alan Adı Seçimi Nasıl Olmalı, site ismi tavsiye, domain isimleri fikirleri, kişisel web sitesi isimleri, alan adı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler, alan adı seçerken nelere dikkat etmeliyiz ve doğru alan adı seçimi için makalemiz umarız hoşunuza gitmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder