Sayfalar

12 Haziran 2019 Çarşamba

İnstagram yeni giriş yöntemi 2019

Sosyal medya uygulaması araştırmacısı Matt Navarra , kısa süre önce “Tüm Hesaplarınız için Tek Giriş” özelliğini eklediğini gösteren bir paylaşımda bulundu.

Instagram giriş basitlaşıyor

Navarra, iddiasını bir ekran görüntüsünü de paylaşarak destekledi. Adından da anlaşılacağı gibi, bu özellik çok sayıda Instagram hesabı olan kullanıcıların hepsini birbirine bağlamasına ve bütün bu hesaplar için aynı şifreyle oturum açmasına imkân tanıyor. Bu durum bunun yanı sıra farklı hesaplar arasında geçiş yapma zorluğunu ortadan kaldırıyor.

Bu özellik hakkında küçük bir endişe de yok değil. Bu özelliğin kullanıcılara ne zaman sunulacağı ve hesap sahiplerinin bu özelliği kaç farklı hesap üzerinde kullanacakları şimdilik bilinmiyor. Yeni özelliğin standart bir Facebook sayfasının erişimine benzer olması beklentiler arasında.

Nvidia GeForce Now Oyun Kayıt Özelliği Geldi

Söz konusu programların geliştirilmesiyle birlikte oyuncular kullandıkları ekran kartının gücünün üst sınırlarına kadar zorlama şansına sahipler. Bu araçlar oyunda daha çok verim almak ve oynadığınız oyunu canlı yayınlamak gibi üstünlükleri da yanısıra getiriyor.

Nvidia GeForce Now Oyun Kayıt Özelliği Geldi


Nvidia, GeForce Now adlı uygulamasına gelen çok hoş bir özelliği de sizlere transfer etmek istedik. Bu özellik vasıtası ile artık belirli oyunları ,örnek olarak Fortnite ya da PUBG, oynarken rakibinizi hoş bir pozisyonla vurduğunuzda veya maçı kazandığınızda program devreye girerek söz konusu heyecan verici anlarınızı kendiliğinden kayıt altına alıyor.

Daha önce Overwatch oyununda gördüğümüz bir programa benzeyen GeForce Now kayıt özelliği, ya oynanan maçın tamamını veya yalnızca önemli anlarını kayıt edecek.

Söz konusu oyun listesinde Overwatch oyununa yer verilmediğini de belirtelim. Aşağıdaki listeden hangi oyunların özelliği destek verdiğini kontrol edebilirsiniz.

Google Dokümanlar Karşılaştırma Özelliği

Google Dokümanlar programının tarayıcı tabanlı olduğunu düşünecek olursak Google’ın bu hususta son derece iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. Şimdi de Google Dokümanlar karşılaştırma özelliğine kavuştu.

Google Haritalar doğal afet olaylarını haber verecek! Google Haritalar doğal afet olaylarını haber verecek!
Google’ın trafik navigasyon uygulaması olan Waze’yi satın almasından sonra geliştirmelerine devam ediyor. Waze’nin en önemli özelliklerinden sonra Google Haritalar doğal afet olaylarını haber verecek.

Google Dokümanlar uygulamasındaki karşılaştırma özelliği, kullanıcının dokümanlarını rahatlıkla karşılaştırılabilmesini sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar, dokümanlarındaki eski ve yeni sürümları rahatlıkla karşılaştırabiliyor. Bu günü dokümanlarla geçen kullanıcıların işini oldukça bir basitlaştırıyor.

Bu özelliği kullanmak için karşılaştırmak istediğiniz dokümanı açıp üst taraftan “araçlar” menüsüne gelmeniz gerekiyor. Ardından bu menü sekmesinden “Belgeleri karşılaştır” düğmesine tıklamanız gereklidir. Daha sonrasında içerisinde bulunduğunuz doküman ile karşılaştırmak istediğiniz dokümanı değiştirebilirsiniz.

Telefon Fiyatları Düşecek Mi | Güncel 2019

Telefon fiyatları düşecek mi 2019 gibi aramaların sonucunda bir açıklama bulamayan kullanıcı ne yapacağından muzdarip durumda.

Telefon fiyatlarındaki artışlar devam ederken bazı telefonlarda fiyat indirimleri göze çarpıyor. Genel itibari ile fiyat yükselişlerinin sebebi, vergiler ve artan kurun etkisi olduğu söylenmekte.

Benim kişisel cevabım telefon fiyatları düşecek mi sorusu, her ne kadar tahmin edilmesi zor olsa da fiyatların bir miktar daha yükseleceği konumunda.

Bu yazı haberturliye7 sitesinden alınmıştır.

https://haberturkiye7.blogspot.com/

Google Play Store Teması Değişti

Google Play Store Teması Değişti: Nisan ayında Google Materyal Teması’nı duyuran Google, aradan geçen kısa sürenin sonrasında Google Play Store dizaynını değiştirdi. Google Play Store teması Android’de resmi olarak yayınlanmaya başladı.

Google Haritalar doğal afet olaylarını haber verecek! Google Haritalar doğal afet olaylarını haber verecek!
Google’ın trafik navigasyon uygulaması olan Waze’yi satın almasından sonra geliştirmelerine devam ediyor. Waze’nin en önemli özelliklerinden sonra Google Haritalar doğal afet olaylarını haber verecek.

Yeni dizaynın son kullanıcıya ne zaman ulaşacağı ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor. Fakat güncelleme dağıtılmaya başlamış durumda. Yakın zamanda bütün kullanıcılara ulaşması beklentiler arasında yer alıyor.

Google’ın neredeyse bütün servislerinde dizaynlarını değiştirildiğini görüyoruz. Bu dizayn değişikliklerinin, diğer programların hepsinde görülmesi bekleniyor.

7 Haziran 2019 Cuma

Parke içine bir vida nasıl matkap nasıl seçilir

Vida Nedir

Bir silindirin etrafına sarılı eğimli bir düzlem, vida adı verilen kolay bir makinedir. Genellikle solda görselde gösterildiği gibi düz bir ucu ve sivri uçlu bir ucu vardır.

Başka bir vidaya genelde cıvataya bağlanan cıvata adı verilir. Bir cıvata neredeyse bir vida gibidir yalnız keskin bir ucu yoktur ve yerine vidalanmamıştır. Bunun yerine, delinmiş bir uç adı verilen diğer bir vida tipi ile bir delik yapılır. Cıvata daha sonra açılan delikten itilir. Daha sonra, cıvatayı vidalamak için ucuna bir somun yerleştirilir. Birçok farklı boyutta vida, somun ve cıvata vardır.
Ahşapla çalışmayı çok daha basitlaştıran birkaç ipucu var. Bunlardan biri, parçalara ayırmadan tahtaya nasıl delik açacağını bilmek veya vida başınızı kırmaktır. Bu video, matkap ucunuzu seçmenin doğru yolunu gösterir, böylelikle arkadaşınızın elini kancaları bu rafa vidalarken aynı problemu yaşamazsınız.

Huawei ne zaman telefon üretmeye başladı

Her ne kadar ilk yıllarda bütün fonksiyonlar dahil olmak suretiyle telefon ve elektronik aygıt tuşlarının üretimi ve geliştirilmesi üzerine çalışmış olsalar da diğer bütün elektronik devleri gibi zaman içinde Huawei’nin de faaliyet alanları sürekli genişlemiş ve durmaksızın büyümüştür. Ama bu aşamaya gelinceye kadar firma o kadar yoğun bir emek sarf etmiştir ki; günümüzdeki çok fonksiyonlu, fonksiyonli tuşların birçoğunun ar-ge’si Huawei’ye aittir.

1994 yılında kurucusu Ren Zhengfei (1944 d), Parti Genel Sekreteri Jiang Zemin ile görüşerek “Anahtarlama teçhizatı teknolojisinin uluslararası güvenlikle ilişkili olduğunu ve kendi anahtarlama ekipmanına sahip olmayan bir ulusun kendi ordusundan yoksun bir ulus olduğunu” söyleyerek, Huawei, iş hacmi olarak ufak ama ilişkiler açısından büyük olarak tanımlanan Çin Ordusu için ilk ulusal telekomünikasyon ağını kurmak için önemli bir sözleşme imzaladı.

1987’de kurulmasından beri Huawei’nin idaresinde bazı değişiklikler meydana gelse de; bugün firmayı ön plana çıkaran en önemli özelliği çalışanlarının üzerinde pay sahibi olduğu halk şirketi olmasıdır.

Microsoft hisse hakkında bilgi - 2019

Microsoft Corp., program, hizmet, cihaz ve çözümlerin geliştirilmesi ve desteklenmesi ile uğraşmaktadır. Ürünleri işletim sistemleri; cihazlar arası verimlilik programları; server programları; iş çözümü programları; masaüstü ve server yönetimi araçları; program geliştirme araçları; ve video oyunları. Ayrıca şahsi bilgisayarlar, tabletler, oyun ve eğlence konsolları, diğer akıllı cihazlar ve ilgili aksesuarlar sunar. 

Microsoft Corp ile ilgili

Microsoft Corporation, program ürünleri geliştirir, üretir, lisanslar, satar ve destekler. Şirket işletim sistemi programı, server uygulama programı, iş ve tüketici programları programı, program geliştirme araçları ve internet ve intranet programı sunmaktadır. Microsoft ilaveten video oyun konsolları ve dijital müzik eğlence cihazları geliştiriyor.

Verimlilik ve İş Süreçleri
Verimlilik ve İş Süreçleri; Akıllı Bulut; ve Daha Fazla Kişisel Bilgi İşlem. Verimlilik ve İş Süreçleri segmenti, şirketin çeşitli cihaz ve platformları içine alan verimlilik, iletişim ve bilgi hizmetleri portföyündeki ürün ve hizmetlerden oluşmaktadır. Akıllı Bulut segmenti, kamuya açık, özel ve hibrit, modern işlere güç verebilecek şirketin ürün ve bulut hizmetlerine hizmet eder. Daha Kişisel Bilgi İşlem segmenti, Windows işletim sistemi, cihazlar, oyun platformu ve arama motorları gibi ürün ve hizmetleri kapsar. Şirket 1975 yılında William Henry Gates III tarafından kuruldu ve Redmond, WA merkezli.

Binance Coin Hakkında bilgi

Binance Coin (BNB), Binance platformunun şifreleme para birimidir. "Binance" adı çift ve finans kombinasyonudur. 2019 itibariyle, çoğu işletme BNB'yi bir ödeme biçimi olarak kabul etmektedir.

Binance madeni parasının Binance değişim ve ekosisteminin prosedürlerini körüklemesi bekleniyor. Binance ekosisteminde, alım ve satım ücretlerini, takas ücretlerini, listeleme ücretlerini ve Binance değişimindeki diğer ücretleri içeren çoklu hizmetleri desteklemektedir. (Daha fazla bilgi için, bkz. Gaz (Ethereum) Tanımı.)

İlk yıllık lansman teklifi, Binance coin ile prosedürlerde yüzde 50 indirim sağlar ve indirim yüzdesi her yıl yarı yarıya azalır. Yani, ikinci yıl indirimi yüzde 25, üçüncü yıl indirimi yüzde 12,5 ve dördüncü yıl indirimi% 6,25, indirim beşinci yıldan itibaren sona ermektedir.

Biri ilaveten, Binance’in Launchpad programında listelenen bazı ICO’lara yatırım yapmak için Binance jetonlarını kullanabilir. Yeni kripto para birimleri Binance değişiminde listelenecek ve Binance kullanımı çeşitli yerleşik ve yeni sanal belirteçlerde prosedür yapmak için nettisiz bir pazar yeri sağlayacaktır.

Kripto belirteci, kullanımının yaygınlaşmasına yardım eden diğer ortaklıklardan da destek aldı. Asya'nın önde gelen canlı video yayın platformu olan Uplive ile ortaklık kurarak, BNB belirteçleri için Uplive’in 20 milyon güçlü kullanıcı tabanına sanal hediyeler satıyor. Binance jetonu ilaveten platform, mobil uygulama ve Monaco'nun VISA bankamatik kartı, lider ödemeler ve kripto para birimi platformu tarafından destek verilmektedir.

Binance platformunun ilaveten, BNB jetonlarını geri almak için kârının yüzde 20'sini kullanacağı ve maksimum BNB jetonunu geri alabilene kadar maksimum% 50 ya da 100 milyon kadar satın alacağı zaman yakıp yıkacağı bir geri alım planı vardır. Bu prosedür, dolaşımda sadece 100 milyon BNB belirteç bırakarak önemli bir dşayet elde etmesine yardımcı olacak. Nisan 2018’in ortalarında, Binance ekibi 2.220.314 BNB tokeninin (aşağı yukarı 30 milyon dolar) yazdığını tamamladı.

Planlanan planlara göre artan yanma yüzdesine sahip olan tutarlı para yanıkları, Binance exchange'in karlılığını gösterir.

Madeni para, Temmuz 2017'de ilk madeni para teklifi (ICO) sırasında başlatılmıştır. Melek yatırımcılara yüzde 10 ya da 20 milyon BNB jetonu, kurucu takıma yüzde 40 ya da 80 milyon jeton, kalan yüzde 50 veya ICO süreci boyunca çeşitli khamlecılara 100 milyon.

ICO süreci sırasında toplanan fonların neredeyse yarısının Binance markalaması ve pazarlaması için kullanılması amaçlanırken, Binance platformunun oluşturulması ve Binance ekosisteminde gerekli yükseltmeleri yapmak için aşağı yukarı üçte biri kullanılmıştır.

Binance Coin, 2018 yılının başlarında, 1,4 milyar dolar civarında bir piyasa sınırına sahipti. Halen, fiat para birimleri karşısında takas sunmuyor ve BNB'de takas yapmak yalnızca bitcoin ya da eter tokenleri gibi kriptoinler ile mümkün.

Binance, nihayetinde, merkezi olmayan Binance değişiminin ana para birimi olacaktır.

Geocoin (GEO) Hakkında Bilgiler

Geocoin (GEO), bir kripto para ya da dijital varlık şeklidir.Bugün için Geocoin (GEO) fiyatı for today is $1.720,14 24 saatlik ticaret hacmiyle $0,423150 biçimindedir. Fiyat son 24 saatte -0,61% azalmıştır.0 coin dolaşım arzına ve maksimum 4 Milyon coin arzına sahiptir.Geocoin ticareti olan en aktif borsa Bittrex borsasıdır.Şunun gibi blok keşifçileri üzerinde Geocoin adresini ve prosedürlerini keşfedin:ubiqscan.io. Geocoin coin'i ile ilgili ek bilgiler http://geo.money/ üzerinde bulunabilir.

GEOCOIN NEDİR?

GeoCoin is now an ERC20 Token on the Ubiq Network. We migrated a snapshot of all balances in January 2018, captured at block # 1568125. The ERC20 token is currently trading at Bittrex and Cryptopia exchanges. 



Proof of Location: The remainder of the GEO supply will be dropped onto the map for collection through Proof of Location (PoL), with a total GEO supply capped at 4,000,000 GEO. The remaining 598,875 GEO will be distributed at a rate of roughly 50,000 GEO per year. 



Don't see any GEO nearby? No sorun! Head on over to our new PoL GEO Drops Interface, pan and büyütme into your local area and drop a magnet. This magnet will attract GEO to nearby places! 

Google webmaster tools 2019 kullanımı

Google webmaster tools 2019 kullanımı, Google webmaster tools ve Google webmaster tools kullanımı hakkında bilgi veren bir video izleyeceksiniz.

Google Arama Konsolu Eğitimi 2019 - Google Web Yöneticileri Araçları Eğitimi 2019


Google Arama Konsolu Rehberimizi inceleyin, başka bir deyişle Google Webmaster Araçları Eğitimi 2019'da güncellendi. Google Arama Konsolu, web sitenizi Google arama sonuçlarında izlemenize olanak tanır; böylece mevcut sonuçlarınızı analiz edebilir ve fırsatları bulabilirsiniz. Google Webmaster, arama motorunuzu Google organik listeleme performansını görme, URL'leri herhangi bir indeksleme sorunu bulmak için incelemek, Google arama için herhangi bir indeks kapsamı sorunu bulmak, web sitenizi indekslemek için web sitenizi göndermek, mobil kullanılabilirliğini kontrol etmek için bir yetenek sunar. AMP hataları veya Hızlandırılmış Mobil Sayfalar hataları varsa, manuel işlem veya güvenlik sorunlarınız olup olmadığını kontrol edin ve web siteniz için mevcut harici geri bağlantılarınızı ve dahili bağlantılarınızı kontrol edin.

4 Haziran 2019 Salı

İnşaat mühendisi bölümü hakkında bilgi

Her türlü, bina, baraj, havaalanı,köprü, yol, liman vs. Hizmet ve endüstri yapılarının planlanması, projelendirilmesi, yapımı ve denetimi konuları ile ilgili eğitim ve araştırma yapılır. Bayındırlık ve İskan, Orman, Tarım ve Köyişleri, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Ulaştırma Bakanlıklarında, belediyelerde, Dsi, ve Karayolları Genel Müdürlüklerinde çalışılabilir. Ayrıca serbest müteahhitlik hizmetleri verilebileceği gibi müteahhitlik de yapılabilir.

Türkiye’de İnşaat mühendisliği

Ülkemiz, dünyada en hızlı büyüyen ve gelişen ülke sıralamasında olduğundan, yeni köprüler, tüneller, alt geçitler, havaalanları,  yüksek katlı binalar ve bunlar gibi yapıtları yapmak için inşaat mühendisine gerek duyulacaktır.Ülkemizde çok ihtiyaç duyulan bir meslektir.Mezun olduktan sonra ülkemizde rahatlıkla iş bulabilirsiniz.

İnşaat Mühendisliğinde 3E Kuralı

İnşaat mühendisi adayı olduktan itibaren 3E kuralı bilinmelidir. Peki nedir 3E kuralı ? Emniyet, ekonomi, estetik. Bu meslekte her işte her alanda dikkat edilecek üç durumdur. Meslek gereği bu üç durum birlikte ele alınacak çözümler bu doğrultuda üretilecektir. İnşaat mühendisliğinde ekonomi, maliyet asla göz ardı edilemez, en az emniyet ve estetik kadar üzerinde durulan bir durumdur. Öyle ki sadece bu alan bile meslek açısından bir dal oluşturmuştur. Yapılan işlerin maliyet hesabı, planlanması, hakediş yapabilmek inşaat mühendislerinde aranan özellik olmuştur. Bu 3E meslek hayatı boyunca çalışmalarınızı yürüteceğiniz işlerin ana başlıkları olacaktır.

Web tasarım bölümü hakkında bilgi - Profesyonel web sitesi fiyatları

Web tasarım işinde para varmı , web tasarım bölümü hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız tecrübelerimi sizinle paylaşacağım. Ben alaylı olarak bu işe adım atan çok fazla kodlama bilgisi olmayan ve piyasada kendime yer açmaya çalışan bir Webmaster'ım. 2010 senesinden beri bu işe başladım ve hala devam ediyorum. Başlangıçta çok büyük hayallerle web site kurulum ve web site yönetim işine başladım. Bu işe başlamamdaki amaç bu işi meslek haline getirip çok iyi paralar kazanmaktı. Tabi başta hedeflerim çok büyük ama yeteneğim hiç yoktu.

Bende sıfırdan bir web site nasıl kurulur araştırmaya başladım. Tabi kodlama öğrenecek kadar çalışkan bir insan olmadığım için, kodlama gerektirmeyen ücretsiz programlar vasıtası ile çok amatör işler yaptım. Şu an geldiğim nokta fena sayılmaz ama kodlama okuma ve yazarlığım hala kötü durumda ama teknolojinin getirdiği yeniliklerle sıfırdan hazır siteler kurmakta uzmanım.

Web tasarımı ve kodlama okuyanlar - web sitesi fiyatları 

Web tasarımı ve kodlama okuyanlar genellikle web tasarım hakkında bilgi edinmek ve bu işi meslek edinmek isteyen insanlardan oluşan bir gruptur. Ben daha önce bahsettiğim gibi bu işi mektepte veya herhangi bir okulda öğrenmedim, ama size tavsiyem mutlaka bir eğitim almanız. Alacağınız eğitim hem düşünce bakımından hemde çevre bakımından size büyük avantajlar sağlayacaktır. İster liselerin ister üniversitelerin web tasarım ve kodlama bölümlerini okuyun, ama mutlaka okuyun. Kodlamayı ve basit temelleri öğrenseniz bile ileride bu size çok şey kazandıracaktır.

Web tasarım işinde para var mı? - Profesyonel web sitesi fiyatları 

Gelelim en can alıcı noktaya web tasarım işinde para var mı sorusuna; her işte olduğu gibi bu iştede işinizi gerçekten iyi yapıyor ve piyasa ile rekabet edebilecek karar bilgi birikiminiz varsa bu işte gerçekten çok iyi para var. Ben bu işi tam manası ile bilmediğim halde para kazanmaya çalışıyorum. Size fikir vermek için profesyonel web sitesi fiyatları linkine tıklayarak, bu işten para kazanma çabamı göre bilirsiniz. Burada yaptığım çalışmalardan bazı örnekler göreceksiniz ve tabi ki fiyatları. Web tasarım fiyataları çok değişkenlik gösterebiliyor. Özellikle bazı firmalar piyasayı çok aşağıya çekerek çok düşük fiyatlara web sitesi kurabiliyorlar. Ben ise bu ağır piyasa koşullarında bir iş çıkarma gayreti içerisindeyim. Dediğim gibi fark yaratır ve çok uygun fiyatlar verirseniz bu işte serbest olarak para kazanabilirsiniz.

Profesyonel web sitesi fiyatları 

Birde bu işin maaşlı olarak bir firma yada kuruluşta para kazanma boyutu var. Bir firmaya kapağı attığınızda düzenli olarak bir para kaynağınız olacak. Firmaların sizi seçmelerini sağlamanız için ek bilgilere ve yeteneklere ihtiyacınız olacak. Birincisi photoshop bilmeniz, bu programı çok iyi derecede biliyorsanız işe girme olasılığınız artacaktır. Benim bilgi ve tecrübelerim bunlar, sizde yorum olarak düşünce ve bilgileriniz paylaşabilirsiniz. Hoşçakalın.