Sayfalar

7 Haziran 2019 Cuma

Huawei ne zaman telefon üretmeye başladı

Her ne kadar ilk yıllarda bütün fonksiyonlar dahil olmak suretiyle telefon ve elektronik aygıt tuşlarının üretimi ve geliştirilmesi üzerine çalışmış olsalar da diğer bütün elektronik devleri gibi zaman içinde Huawei’nin de faaliyet alanları sürekli genişlemiş ve durmaksızın büyümüştür. Ama bu aşamaya gelinceye kadar firma o kadar yoğun bir emek sarf etmiştir ki; günümüzdeki çok fonksiyonlu, fonksiyonli tuşların birçoğunun ar-ge’si Huawei’ye aittir.

1994 yılında kurucusu Ren Zhengfei (1944 d), Parti Genel Sekreteri Jiang Zemin ile görüşerek “Anahtarlama teçhizatı teknolojisinin uluslararası güvenlikle ilişkili olduğunu ve kendi anahtarlama ekipmanına sahip olmayan bir ulusun kendi ordusundan yoksun bir ulus olduğunu” söyleyerek, Huawei, iş hacmi olarak ufak ama ilişkiler açısından büyük olarak tanımlanan Çin Ordusu için ilk ulusal telekomünikasyon ağını kurmak için önemli bir sözleşme imzaladı.

1987’de kurulmasından beri Huawei’nin idaresinde bazı değişiklikler meydana gelse de; bugün firmayı ön plana çıkaran en önemli özelliği çalışanlarının üzerinde pay sahibi olduğu halk şirketi olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder