Sayfalar

4 Haziran 2019 Salı

İnşaat mühendisi bölümü hakkında bilgi

Her türlü, bina, baraj, havaalanı,köprü, yol, liman vs. Hizmet ve endüstri yapılarının planlanması, projelendirilmesi, yapımı ve denetimi konuları ile ilgili eğitim ve araştırma yapılır. Bayındırlık ve İskan, Orman, Tarım ve Köyişleri, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Ulaştırma Bakanlıklarında, belediyelerde, Dsi, ve Karayolları Genel Müdürlüklerinde çalışılabilir. Ayrıca serbest müteahhitlik hizmetleri verilebileceği gibi müteahhitlik de yapılabilir.

Türkiye’de İnşaat mühendisliği

Ülkemiz, dünyada en hızlı büyüyen ve gelişen ülke sıralamasında olduğundan, yeni köprüler, tüneller, alt geçitler, havaalanları,  yüksek katlı binalar ve bunlar gibi yapıtları yapmak için inşaat mühendisine gerek duyulacaktır.Ülkemizde çok ihtiyaç duyulan bir meslektir.Mezun olduktan sonra ülkemizde rahatlıkla iş bulabilirsiniz.

İnşaat Mühendisliğinde 3E Kuralı

İnşaat mühendisi adayı olduktan itibaren 3E kuralı bilinmelidir. Peki nedir 3E kuralı ? Emniyet, ekonomi, estetik. Bu meslekte her işte her alanda dikkat edilecek üç durumdur. Meslek gereği bu üç durum birlikte ele alınacak çözümler bu doğrultuda üretilecektir. İnşaat mühendisliğinde ekonomi, maliyet asla göz ardı edilemez, en az emniyet ve estetik kadar üzerinde durulan bir durumdur. Öyle ki sadece bu alan bile meslek açısından bir dal oluşturmuştur. Yapılan işlerin maliyet hesabı, planlanması, hakediş yapabilmek inşaat mühendislerinde aranan özellik olmuştur. Bu 3E meslek hayatı boyunca çalışmalarınızı yürüteceğiniz işlerin ana başlıkları olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder